Sunday, November 19, 2006

Nord Rhone på en Søndag!

Oplevelser er det mest moderne ord i disse dage! - men vin og oplevelser har altid hængt sammen. Vin kan opleves og oplevelser kan opstå af vin. Oplevelser kan også opstå på en tilfældig efterårssøndag, hvor man går rundt med lidt halsbetændelse og hoster.

Denne søndag aften d. 19. november 2006 drak vi en af de største oplevelser i lang tid:

Jean Luc Columbo, Cornas, Les Ruchets, 1997

Producenten:
Jean Luc Colombo har base i det nordlige Rhone, hvor han i 80erne etablerede sig som konsulent for vinbønder. Han er uddannet ønolog ved vinuniversitetet i Montpellier. Han fik snart stor indflydelse med sine markante synspunkter på vinfremstilling. Bl.a. slog han til lyd for organiske dyrkningsmetoder, afstilkning af druerne før gæring og en lang macerationsperiode - hvor druerne forbliver i kontakt med mosten for at udtrække så mange smags- og aromastoffer som muligt fra skind og kerner. I 1986 begyndte han at købe jord i Cornas for selv at blive vinbonde.

Vinen
Mørk og voldsom vin, på trods den generøse lagring. Masser af frugt og mørke bær i næsen - man fornemmer årstiden i vinen, og det er måske derfor at danskerne kun drikker Rhone vin på denne tid af året. Men intens smagspalette af nødder, viol og lakrids - med fantastisk eftersmag af den meget kraftige fadlagring, hvor både kaffe og kakao breder sig i munden. Meget flot vin - der havde fortjent andet end min hjemmelavet pizza.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home