Monday, November 13, 2006

Bordeauxsmagning i Vinklubben




Den 16. september var der vinaften i vinklubben "De røde Næser" - og aftenen var en af de helt store, hvor der skulle smages nogle af forbillederne i Bordeaux.

Smagningen blev afholdt på Prinsensgade 46 og tilstede var:
Mikkel, Niels, David, Rasmus, Henning, Tommy, Martin

Aftenens program var som følger:

Chateau Yqueem "Y", 2004, Sauternes, 50% sb og 50% semillion
Le Jardin de Petit Village 1998, Pomerol, 2.vin til Petit Village
Chateau Marquis de Segur, 1986, Pauillac
Chateau Duhart Milon, 1996, Pauillac
Chateau Margaux, 1999, Margaux
Chateau Latour, 1996, Pauillac
Quorum, 2001, Piemonte 100% barbera
Chateau de Chamail, 2003, Haut Medoc, Cru Bourgois
Lynch Bages, 1992, Pauillac
La Domimique, 1987, Saint Emilion
Lafaurie Peyraguey, 1988, Sauternes
Chateau de Pez, 1998, Saint Estephe

Smagningen blev afviklet som en delvis arrangeret smagning, hvor vi allerede viste at vi skulle smage Latour, Margaux, Yqueem og Duhart Milon. Derudover var der lavet plads til at alle kunne medbringe en blind eller to. I nedenstående følger mine smagsnotater fra denne store aften:

1. Ch. Yqueem, 2004, Sauternes Havde ikke tidligere smagt denne lille perle men sikke en sjov oplevelse. En meget flot komposition, forfinet syre med sauvignon blanc helt fremme, som styrende drue.

2. Le Jardin de Petit Village, 1998, Pomerol Flot og elegant med typisk pomerol terroir - læder og mærke bær i næsen og masser af kaffe og kakao i eftersmagen. Fik denne vin serveret blind, og gættede faktisk denne i først hug. Tak til min far for store oplevelser med dette hus. Petit Village 1986 var faktisk en af de første helt store oplevelser, som var medvirkende til min vininteresse.

3. Chateau Marquis de Segur, 1986, Pauillac Træt, og desværre en smule skuffende - har toppet. Dog kunne man fornemme at denne vin har indeholdt store oplevelser, hvis den var blevet åbnet noget før.

4. Chateau Duhart Milon, 1996, Pauillac Hvor Segur var flad og kedelig var Duhart Milon moden og tæt. Fin frugt - og den karakteristiske mødding/stald. Visse i klubben mente, at denne vin var "mager" - men Henning har altid haft det svært med Bordeaux med alder. Rigtig flot vin fra Lafite - og har i 1996 liggende i kælderen så få dem åbnet nu for vi mener den topper nu.

5. Chateau Margaux, 1999, Margaux, 1. Cru Classé En af de helt store oplevelser denne aften. Meget koncentreret vin med masser af frugt, og en meget moden tanin. Alle var dog enige om, at denne vin ville have haft godt af flere i kælderen. Men en stor kompleks oplevelse, hvor ord ikke nok.

6. Chateau Latour, 1996, Pauillac Wow - Latour er bare en af min favorit vine. Utrolig mørk i farven stor klassisk næse, masser af ribs, kirsebær og våd skovbund - men utrolig ren og frisk. Sammensætningen af frugten og en syre der bare binder det helt perfekt sammen gør denne vin til noget ubeskriveligt. Fremragende balance. TopVin!

7. Quorum, 2001, Piemonte igen en blind - denne gang var det David der serverede denne Kult Toscaner (selvom det lyder underligt var han faktisk stadig vågen).Den oversete Barberadrue medførte i 1998, at fem af de store producenter i Piemonte gik sammen for at vise vinverdenen, at barbera er berettet som af af de store rødvinsdruer.
(http://www.italy.dk/vin/vini-piemonte/superbarbera0601.htm)
Flot vin, for mig ikke tydeligt at det er ren barbera - overaskende forfinet, og elegant syre.

8. Chateau de Chamail, 2003, Haut Medoc, Cru Bourgois Lille og vellavet cru Bourgois

9.Lynch Bages, 1992, Pauillac Lynch Bages vågnede aldrig op - skuffende på denne aften. Men plejer at være garant for store oplevelser. Æv!

10. La Domimique, 1987, Saint Emilion Færdig! - sur og træt vin.

11.Lafaurie Peyraguey, 1988, Sauternes Top sauternes - hvor den ædle råd var meget tilpas. Syntes selv, at der er mage sauternes vine der er alt for markante, og hvor den ædle råddenskab er meget gennemskuelig og decideret vulgær. Men denne 88´er var ganske tilpas. Frugtsødmen og syren spillede fint sammen, og gjorde denne frisk og lækker. Flot!

12. Chateau de Pez, 1998, Saint Estephe Vellavet - men igen lidt skuffende, havde slet ikke den duft og kraft som Pez er garant for i mit smagsunivers. Skuffende!

Men alt i alt en god vinaften, og velkommen til vores nye medlem i klubben Hr. Martin Meyer, som viste stor interesse for vinene og for den sociale del. Velkommen til.
Som en lille fodnote skal det siges, at vores kære David endnu engang faldt i søvn.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home