Tuesday, February 05, 2008

Kraftige Kæber &Kildrene Kult

Lørdag d. 2 februar. Dagen før dagen, hvor årets største sportsbegivenhed løber over skærmen. Dagen hvor det lykkedes Mr. Matthew at synge sig ind i de danske hjerter. Men vores dag starter nogle timer tidligere...

Min gode Mark havde planlagt besøg i Aalborg, da vi normalt plejer at se Superbowl sammen. Men da Mark allerede ankom lørdag, havde vi planlagt at lege lidt i køkkenet, og smage nogle gode sager, som Mark havde fornøjelsen af at medbringe.

Menuen blev:

Hvidvinsdampet torsk m. parmaskinke m. ærteskum på bund af risotto.





Ølbraiseret svinekæber m. mos af rodfrugter, gulerodstimbale serveret med reduktion





Peberrodsis m. karameliseret mazarin, æblekompot, hindbærsirup og sprød bisquit af valnød.






Så både ismaskinen og lecithinpulveret var ude og blive luftet på denne aften, hvor alt klappede og hvor resultatet blev helt forrygende. Grisekæberne blev braiseret med øl fra Ørbæk, og fik lov til at hygge sig små to timer. Gulerødderne blev forkogt, pureret med fløde, creme fraise. Mosen er ligesom i selv ville lave den. Grøntsagerne fra braiseringen blev pureret, kogt op med vand og lidt hønsefond og smagt til. Peberrodsissen er lavet på baggrund af Billy Corrigan fra Full on Food (BBC), og er meget spændende. Mazarinen er lavet på 100 gram af hver princippet (smør, marcipan, mel, sukker, æg). Men er ting er maden, men hvad drak i til? Jo nu skal i høre. Som sagt havde Mark valgt at bistå med vinenen, og vi smagte følgende:

Errazuriz, Merlot, 2006, Chile

Jean Sipp, Riesling, Kirchberg de Ribeauville, 2004, Alsace

Bel-Fit, Sichivej, Barbera D´Asti, 2001, Superiore

Gaja, Sito Moresco, 1991

Quintarelli, Valpolicella, Classico Superiore, 1996

(smagsnotater kommer senere idag)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home